PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ


  1. Reçel Nasıl Yapılır
  2. Amber Reçeli Yapımı
  3. Meyve ve Sebzelerde Depolama Yöntemleri
  4. Gıdaları Muhafaza Etmek
  5. Gıdalarda Bakteriyel Bozulma
  6. Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulma
  7. Gıdalarda Bozulma Nedenleri
  8. Meyve ve Sebzelerde Depolama Süğreleri
  9. Üşümeye Duyarlı Meyvelerde Depolama Sıcaklıkları
  10. Sebze ve Meyvelerde Depolamada Üşüme Zararı
  11. Hasat Olumunun Saptanmasında Kullanılan Ölçütler
  12. Taze meyve ve sebzelerde Hasat Sonrası Oluşan Kayıplar
  13. Ağaçkavunu Reçeli Yapımı
  14. Üzüm Reçeli Yapımı
  15. Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?
  16. Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı
  17. Mandalina Reçeli Yapımı
  18. Kiraz Reçeli Yapımı
  19. Kayısı Reçeli Yapımı
  20. Kabak Reçeli Yapımı
  21. Ananas Reçeli Yapılışı
  22. Ayva Reçeli Yapılışı
  23. Elma Reçeli-Elma Reçeli Yapılışı
  24. Karpuz Reçeli Yapımı
  25. Kestane Reçeli Hazırlanışı
  26. Koruk Reçeli Yapımı
  27. Erik reçeli Erik Reçelinn Yapılışı
  28. Çilek Reçeli-Çilek Reçeli Yapılışı
  29. Armut Reçeli-Armut Reçeli Yapılışı
  30. Patlıcan Reçeli Yapılışı
  31. Portakal Reçeli Yapılışı
  32. Turunç Reçeli Yapılışı
  33. Vişne Reçeli Yapımı
  34. Domates Reçeli Yapımı
  35. Gül Reçeli -Gül Reçeli Yapılışı
  36. Gıda Maddesi Etiketinde Bulunması Gerekenler
  37. Fermente Gıdalar ve Alkol
  38. Türlü Konservesi Yapımı
  39. Domates Konservesi Yapımı
  40. Bezelye Konservesi Yapımı
  41. Bamya Konservesi Yapımı
  42. Biber Konservesi Yapımı
  43. Armut Konservesi Yapımı
  44. Çilek Konservesi Yapımı
  45. Elma Konservesi Yapımı
  46. Enginar Konservesi Yapımı
  47. Kabak Konservesi Yapımı
  48. Kayısı Konservesi Yapımı
  49. Kuşkonmaz Konservesi-Kuşkonmaz KOnservesi Nasıl Yapılır
  50. Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır
  51. Menemen Konservesi Nasıl Yapılır
  52. Mısır Konservesi Yapımı
  53. Şeftali Konservesi Yapımı
  54. Vişne Konservesi Yapımı
  55. Ekonomik Önemi Olan Peynir Çeşitleri
  56. Kaymak Yapımı-Kaymak Nasıl Yapılır?
  57. Beyaz Peynir Yapım aşamaları
  58. Dondurma Nasıl Yapılır?
  59. Ekmek Nasıl Yapılır?
  60. Turşu Yapımı_Turşu Yapım Aşamaları
  61. Yaprak salamura Yapımı
  62. Yoğurt Yapım Teknikleri
  63. Tereyağı Üretim Aşamaları
  64. Sucuk Üretim Aşamaları-Sucuk Yapımı
  65. Kaşar Peyniri Yapımı
  66. Kefir Yapımı
  67. Konserve Yapımı
  68. Marmelat Yapımı
  69. Sofralık Siyah Zeytin Yapımı
  70. Sofralık Yeşil Zeytin Yapımı
  71. Yeterli ve dengeli beslenme
  72. Besin Zehirlenmesinin Tanımı
  73. Gıda Zehirlenmesi Nasıl Oluşur?
  74. Bakteriler Gıdalara Nasıl Bulaşır?
  75. Mikroorganizmalar gıdalara Nasıl Bulaşır?
  76. Besin Zehirlenmesinden Şüphe Ediyorsanız Ne Yapmalısınız?
  77. Zehirlenen Kişi Nasıl Beslenmeli ?
  78. Gıda Zehirlenmeleri Nasıl Önlenir?
  79. Gıda Zehirlenmelerinde Hangi besinlerde dikkatli olunmalı ?
  80. Besin Sanitasyonu Nedir?
  81. Gıda Güvenliğinin Tanımı
  82. Besin Kirliliğine Yol Açan ve Besin Güvenliğini Bozan Etmenler
  83. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler
  84. Besin sanitasyonu uygulama koşulları
  85. Gıdalarda Mikrop Üremesini Durdurma Yolları
  86. Tüketicilerin Besin Güvenliği Açısından Dikkat Edecekleri Noktalar
  87. Besinleri Hazırlamada ve Pişirmede Dikkat edilecek Noktalar
  88. Pişirmeyi İzleyen Süreçlerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
  89. Gıdalarda Soğutma ve Saklama:
  90. Gıdalarda Yeniden Isıtma
  91. Gıda Tüketiminde Tüketicilerin Yaptığı Yanlışlar
  92. HACCP Sisteminde İzlenecek Adımlar
  93. Besin sanitasyonuna uyulmayan durumlarda ortaya çıkan sorunlar
  94. Kimyasal Besin Zehirlenmeleri
  95. Biyolojik Besin Zehirlenmeleri
  96. Gıda katkı maddelerinin sağlığa etkileri
  97. Gıda Katkı Maddeleri pişme ile değişikliğe uğrar mı?
  98. Gıda katkı maddeleri hakkında bilgi
  99. Gıda Katkı Maddeleri Konusunda Çalışma Yapan Kuruluşlar
  100. E numara sistemine göre gıda katkı maddelerinin sınıflandırılması :
  101. Güvenilir Gıdanın Tanımı
  102. Ülkemizde Gıda Güvenliğini Sağlamakta Önümüze Çıkan Engeller ;
  103. Gıdada Taklit ve Tağşiş Ne demektir?
  104. Fermente Sucuk Nedir? Fermente Sucuk tanımı
  105. Isıl işlem görmüş sucuk benzeri et ürünü
  106. Pastırmanın Nem Oranı Ne Olmalı?
  107. Et Ürünlerinde Katkı Maddesi Kullanımı
  108. Armut Reçeli Tarifi Resimli anlatım
  109. Dut Pestili Nasıl Yapılır Resimli tarifi